Massage

Inschrijfformulier massage

Hondenmassage en sportmassage voor sporthonden.
Massage voor honden krijgt steeds meer bekendheid en het is bewezen dat het een positieve invloed heeft op het geestelijk en fysiek functioneren van uw hond.
Daardoor zal de vraag naar een goede massage voor onze honden steeds meer toenemen. Ook zijn er sporthonden die voorafgaand aan, of aansluitend na een zware training of prestatie een sportmassage krijgen. Net zoals een topsporter die een heel team achter zich heeft staan, waardoor hij/zij een topprestatie kan leveren.
Massage brengt lichaam en geest weer in balans. Uit je hoofd in je lijf, door de massage krijgt uw hond meer lichaamsbewustzijn en zal hij zich beter kunnen ontspannen. Ook geef je met massage een goede ondersteuning aan o.a. de spieren, onderhuidsbindweefsel en gewrichten, waardoor de hond na prestaties beter kan herstellen. Er zijn zoveel mogelijkheden in de hondenmassage. Elke hond is uniek en de keuze van de massage sessie zal voor iedere hond dan ook anders zijn.

Wat kan dit voor uw hond betekenen en hoe ziet mijn werkwijze eruit.
U krijgt een uitgebreide inspectie, observatie en palpatie (lichaamsscan) van uw hond. Ik kijk o.a. naar lichaamsbouw en verhoudingen, spierspanning, spieropbouw, temperatuur verschillen en het gangwerk van uw hond in stand en beweging. Daardoor komen aandachtspunten naar voren. Die aandachtspunten kunnen bijvoorbeeld zijn, verschillen in spieropbouw in het lichaam, meer warmte in de rugspieren, of een voorhand die overbouwd is, waardoor de hond zal gaan compenseren in zijn houding en beweging. Hierdoor kunnen andere spieren in het lichaam overbelast raken waardoor de hond steeds minder goed gaat bewegen en er steeds meer zwakke schakels ontstaan. Ook uit het observeren van de gangen van uw hond, zoals stap, draf, galop en bewegingsopdrachten kan ik veel informatie halen over zijn bewegingspatroon. Hiermee kan ik dan gericht aan het werk gaan met de massage en met bewegingsoefeningen om spieren, gewrichten weer optimaal in conditie te krijgen. Hieraan wil ik nog toevoegen dat massage nooit een vervanging voor een bezoek aan de dierenarts kan zijn. Bij twijfel zal ik altijd doorverwijzen naar de dierenarts. Voor een goed resultaat zullen er meestal 3 sessies nodig zijn. Om aan te geven wat voor mogelijkheden er zijn, zal ik hieronder een paar voorbeelden geven.

SPORTHONDEN

Voor sporthonden is het erg belangrijk dat lichaam en geest in balans zijn.
Hoe kun je dat bereiken!
Doordat ik een volledige inspectie, observatie en palpatie van uw hond maak, zullen er aandachtspunten naar voren komen. Dit kunnen verschillende zaken zijn zoals: spierspanning op verschillende plekken in het lichaam, door verkeerde belasting of overbelasting tijdens de training.  Ook komt bij sporthonden die gezonde spanning hebben stress voor. Echter overmatige stress in de sport zal de prestaties niet ten goede komen.
Dit zijn een paar oorzaken 
waardoor uiteindelijk problemen in de bewegelijkheid kunnen ontstaan waarbij massage een goede ondersteuning van het functioneren van het lichaam kan zijn en veel bereikt kan worden.

DE OUDERE HOND

Voor uw oudere hond kan massage verlichting betekenen.
Door het ouder worden zullen lichaamsprocessen vertragen, doorbloeding in o.a. spieren en bindweefsel verminderen en afvalstoffen minder snel afgevoerd worden. Gewrichten kunnen vaak minder soepel bewegen. Door massage breng je deze processen weer meer in werking en zal hij/zij zich minder stram voelen en soepeler kunnen bewegen en met wat minder ongemakken kunnen functioneren.

img-24

ONDERSTEUNING BIJ GEDRAGSPROBLEMEN

Stress bij uw hond is niet goed, het kan veel problemen geven en verharde spieren wat uiteindelijk tot bewegingsproblemen kan leiden.
Onzekere of angstige honden hebben stress, met een sessie bewust aanraken kun je meer lichaamsbewustzijn creëren waardoor de hond meer uit zijn hoofd en meer in zijn lijf komt.
Dit bevordert concentratie en rust.
Ook zal de band met uw hond door de massage versterkt worden.

img-10

HERSTEL NA OPERATIE OF BLESSURES

Omdat ik gericht kan werken in overleg met uw dierenarts of specialist kunnen we samen besluiten wat het beste voor uw hond is en kan een ondersteunende massage tot zeer goede resultaten leiden.
Denk aan spiervermindering door een blessure of na een operatie.
Door massage kun je het aangedane gebied en het omliggende weefsel, positief beïnvloeden en spieren en onderhuids bindweefsel en gewrichten worden hierdoor gestimuleerd waardoor herstel sneller zal gaan.

[De honden op de foto’s zijn willekeurige gekozen voorbeelden.]